Skocz do zawartości

Przepis na Ciasto truskawkowo-bananowe na twarożku.


Bozydar
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  • Globalny Moderator

Witam użytkowników!

Dzisiaj mam dla was przepis na ciasto truskawkowo-bananowe na twarożku.
Przepis sam w sobie, jest strasznie prosty oraz bardzo pyszny. 
Zapraszam do spróbowania swoich sił w tym przepisie i dzielenia się swoim wykonaniem.

 

Czas przygotowani: 30 minut/max godzina

 

Składniki:

 

Spód ciasta:

 ● 100 g ciastek(najbardziej do tego pasują herbatniki)
● około 2 łyżki oleju kokosowego

 

Masa twarożkowa:

 

● 250 g twarogu
● 1 banan
● 1 łyżka ksylitol lub innego słodzika
● 1 łyżka żelatyny
● 1/4 puszki mleczka kokosowego

 

Góra: 

 

● galaretka truskawkowa
● Tryskawki i granat(możecie użyć owoców, jakich tylko chcecie) 

 

Sposób przygotowania:

 

Krok pierwszy:

Olej kokosowy blindujemy z ciastkami i odstawiamy na około 20 minut do lodówki.

Krok drugi:

Mleczko kokosowe podgrzewamy, aż do roztopienia i mieszamy z żelatyną i ksylitolem(bądź innym słodzikiem) 

Krok trzeci:

W trakcie tego blendujemy twaróg z bananem. Dodajemy mleczko i ponownie blendujemy.

Krok czwarty:

Rozkładamy na blaszkę i zostawiamy na około 30 minut do stężenia.

Krok piąty:

Układamy owoce i zalewamy galaretką. Całość zostawić w lodówce, aż do stężenia.

 

 28511817_1545235585593700_2010260198_n.thumb.png.9973decf708fdbe47a46f7defc46e50a.thumb.png.e27328f672351c0151260d3ef6a21662.png

Smacznego!!! ❤️

  • Lubię to! 1
  • Kocham to! 1

image.png

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

×
×
  • Dodaj nową pozycję...