Junior Administrator Dave Napisano 26 Sierpnia 2020 Junior Administrator Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Witam użytkowników! Ciasto Marchewkowe Ciasto marchewkowe - przepis jest prosty, a ciasto wilgotne i pyszne. Udaje się wyśmienicie! Do tego jest z orzechami i lukrem . To jedno z najpyszniejszych i najprostszych do wykonania ciast. Do tego piecze się je szybko. Sekret tkwi, jak zwykle, w doborze składników. Dlatego tak ważny jest sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe. Proporcje mają znaczenie. To ciasto, którym zajadają się dzieci jak i dorośli. A teraz was zapraszam na odrobinę poezji na podniebieniu. Ciekawostką jest, że ciasto marchewkowe jest szczególnie popularne w krajach anglosaskich, ale w Polsce od kilku lat robi prawdziwą furorę. Marchewka mięknie podczas pieczenia, nadając ciastu miękką, gęstą i wilgotną konsystencję. Sekretem wykonania tego ciasto jest to, że w smaku nie przypomina ono zupełnie ciasta z marchewką, kolorem zaś bliżej mu do piernika. Jego przygotowanie zaś jest proste. Przekonajcie się i wypróbujcie ten sprawdzony przepis !! Aby upiec domowe ciasto marchewkowe potrzebujemy: -średniej wielkości keksówkę -papier do pieczenia Przepis na ciasto marchewkowe: składniki na 12-14 kawałków: 2 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka cynamonu szczypta soli 2 szklanki startej i odciśniętej z nadmiaru soku marchwi bakalie: rodzynki, posiekane orzechy włoskie Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni Celsjusza, a keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Przepis na ciasto marchewkowe z lukrem - krok po kroku: 1.Zmiksować jajka z cukrem. 2.Następnie dolać powoli olej i znów zmiksować. 3.Dodać mąkę, sodę, cynamon i sól i ponownie zmiksować. 4.Na koniec dodać marchew i bakalie – wymieszać do połączenia składników, na jednolite ciasto. Czas przygotowania : Ciasto marchewkowe przelewamy do formy i pieczemy przez 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C. Na koniec ostudzone ciasto marchewkowe polewamy lukrem.Przepis na lukier do ciasta marchewkowego: -pół szklanki cukru pudru -sok z 1 wyciśniętej cytryny Cukier puder i sok z cytryny ucieramy w moździerzu. Jeśli jest za słodki, dodajemy jeszcze odrobinę soku z cytryny. Efekt końcowy jest taki,że nasze podniebienie się rozpłynie z rozkoszy !😎 Bardzo Serdecznie polecam i Smacznego!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlancioR Napisano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) wygląda smacznie Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez BlancioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szyna Napisano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 masne ciasto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Temat ZAMKNIĘTY "Jeśli nie zgadzasz się z tym postem - zgłoś go, a administrator lub moderator rozpatrzy go ponownie." Z pozdrowieniami, Administracja Cs-Zone.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi