Mkm Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) Składniki na 2 porcje – 2 bułki (do hamburgerów xD) – 400 g dobrej jakości mięsa wołowego – 4 plastry bekonu – kilka liści sałaty – dwa plastry pomidora – kilka krążków czerwonej cebuli – sól, pieprz Składniki na sos – 3 łyżki ketchupu – 1 łyżka majonezu – 1/3 łyżki musztardy Przygotowanie i smażenie mięsa Na start naszej pracy z mięsem proponuję usmażyć bekon na oleju/oliwie. Bekon robi się szybciutko i każdy smaży według swojego uznania. Do mielonego mięsa dodajemy świeżo zmielony pieprz, sól, 2 jajka oraz opcjonalnie posiekaną w drobną kostkę cebulę, mieszamy rękoma(wyrabiamy mięsiwo), próbujemy czy mięso jest dość słone i pieprzne. Formujemy kule w rękach i przyciskamy do blatu lub deski do krojenia tak, aby utworzyć grube plastry. Trzeba pamiętać że burgery podczas smażenia się kurczą więc ja zawsze robię na oko większe od bułki. Smażymy najlepiej na patelni grillowej chociaż to nie jest aż tak istotne. Gdy usmażymy mięso to przechodzimy do składania naszych kanapek. Składanie hamburgerów (Mój ulubiony etap) 1.Na dół i górę bułki rozlewamy sosidło, ale tak żeby ściekało po kur*ie apetycznie. 2.Kładziemy sałatę 3.Pomidorka 4.Cebulkę 5.Mięso 6.Kładziemy drugą połówkę bułki z rozlanym sosidłem No i voilà, możemy konsumować naszego sku*wysyna. @ JAMI @ ReKo Na zdjęciach moje burgery ;x Edytowane 18 Lutego 2021 przez Mkm 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bałwanek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Burger wygląda bardzo dobrze i pachnie obłędnie. Po ugryzieniu od razu można wyczuć świetną jakość mięsa. Nie wiem skąd ono pochodzi ale jest perfekcyjne. No i dosmażone dokładnie tak jak sobie tego życzymy. Dodatki bardzo świeże i chrupiące. Bułka świetnie wchłania ewentualne nadmiary sosów i bardzo dobrze trzyma zawartość kanapki do ostatniego kęsa. Burger w pierwszej trójce najlepszych jakie dane mi było jeść w rodzinnym mieście. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReKo Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Jebany co po opisie go posmakował dobry jesteś @ Bałwanek 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bałwanek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Miałem dostęp do przepisu przed publikacją wiec go przetestowałem es @ ReKo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReKo Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 A dlaczego ja nie dostałem przepisu przed publikacją HAALOOOOO CO JEST ?????????? @ Mkm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bałwanek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Trzeba mieć kontakty @ ReKo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ItachiUchiha Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Mniam Mega wyglądają 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReKo Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 @ Bałwanek kłamiesz oszuście nie próbowałeś go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bałwanek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 oj dupcia kogoś boli bo przepisu nie dostał @ ReKo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReKo Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 We tam cichutko @ Bałwanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Alojz Napisano 18 Lutego 2021 Moderator Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Dzięki za przepis <3 ide je wypróbować 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAMI Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 nie zmieniaj sie kc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mkm Napisano 18 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 @ ReKo dla spoceńców nie ma przepisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReKo Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 @ Mkm Miło było cię poznać 3maj się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Kamil Napisano 20 Lutego 2021 Właściciel Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Z pozdrowieniami, Administracja Cs-Zone.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi