Mikinov Napisano 13 Września 2021 Udostępnij Napisano 13 Września 2021 SKŁADNIKI 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka mleka + 3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej), wymieszane ze sobą, chociaż ja wolę po prostu proporcje 1:1 w jednej szklance szczypta soli 3 łyżki masła lub oleju roślinnego (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Dodać roztopione masło lub olej roślinny i razem zmiksować (lub wykorzystać tłuszcz do smarowania patelni przed smażeniem każdego naleśnika). Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem np. naleśnikowej. Przewrócić na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty. WSKAZÓWKI Do naleśników deserowych można dodać 1 łyżkę cukru, chociaż jeśli jecie je z nutellą lub słodkim dżemem nie ma to większego znaczenia, a wręcz odradzam, zapchacie się po kilku źródło: https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/nalesniki/nalesniki.html i obserwacje przy gotowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fifat. Napisano 14 Września 2021 Udostępnij Napisano 14 Września 2021 @ Wika sprawdzimy czy dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1bejterek_ Napisano 14 Września 2021 Udostępnij Napisano 14 Września 2021 Trzeba sprawdzić czy dobre xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wika Napisano 14 Września 2021 Udostępnij Napisano 14 Września 2021 @ Fifat. ja już się w gotowanie nie bawię, bo znowu będzie mi każdy mówić jakie niejadalne 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fifat. Napisano 17 Września 2021 Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi