Skocz do zawartości

Przepis na sernik z rosą


Bozydar
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  • Globalny Moderator

sernik-z-rosa.jpg

 

Czas pieczenia: 45 minut 

Temperatura pieczenia: 180 stopni

 

Ciasto

 

Składniki:

-żółtko(3 sztuki)

-Kostka do pieczenia (125g)

-cukier(125g)

-proszek do pieczenia(1 łyżeczka)

-mąka(180g)

-cukier waniliowy(1 opakowanie)

 

 Krem 

 

Składniki:

-twaróg w wiaderku(1kg)

-jajko(3 sztuki)

-cukier(400g)

-budyń śmietankowy(1 opakowanie)

 

KROK 1

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem oraz cukier waniliowym.

 

KROK 2

Dodaj żółtka,posiekaną Kasię i szybko zagnieć ciasto.

 

KROK 3

Odstaw na 30 minut do lodówki.

 

KROK 4

Ciasto rozwałkuj,a następnie wyłóż nim spód wysmarowanej i posypanej bułką blaszki o wymiarach 25x30cm(tutaj nie ma znaczenia).

 

KROK 5

Jajka ubij z 250g cukru i cukrem waniliowym,dodaj twaróg,budyń,mąkę ziemniaczaną,mleko,olej i sok cytrynowy.

 

KROK 6

Wszystko wymieszaj mikserem i wyłóż na ciasto.

 

KROK 7

Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

 

KROK 8

Po 45 minutach na podpieczony sernik wyłóż pianę ubitą z 3 białek i reszty cukru.

 

KROK 9

Piecz jeszcze 15 minut.

 

 

Powodzenia i Smacznego :D  

 

 

 

  • Kocham to! 3

image.png

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

×
×
  • Dodaj nową pozycję...